contact
aanmelden

Kraamzorg

 

De eerste week na de bevalling noemen we de kraamweek. Kraamzorg is de zorg die jij en je baby krijgen van een kraamverzorgende in de eerste week na de bevalling. Kraamzorg regel je zelf. Wil je MoriaenKraamzorg dan kun je links van deze website op aanmelden klikken.

 

Kraamzorg is onafhankelijk van de plaats waar je bevalling zal plaatsvinden. Schrijf je in vóór je 15-20 weken zwanger bent!

 

Bij MoriaenKraamzorg kun je rekenen op:

 • een deskundige kraamverzorgende die zorgt, begeleidt, steunt en verwent...die flexibel is en de zorg aan jouw wensen aanpast, de regie neemt als het moet en op de achtergrond blijft als het kan...

 • een kraamverzorgende die haar kennis, kunde en ervaring voor het verzorgen van jou en je baby volledig zal inzetten...

 • het uitgangspunt: één-en-dezelfde kraamverzorgende bij jou thuis…

 • deskundige aandacht bij het voeden van je baby...

 • bevallingsassistentie die aansluit bij de plaats en manier van bevallen…

 • goede samenwerking tussen kraamverzorgende en verloskundige…

 • de kraamzorguren die je nodig hebt krijg je ook echt…

 • een persoonlijk kennismakingsgesprek…

 • voorbereiding om vol vertrouwen, zelfverzekerd en zelfstandig verder te kunnen na de kraamtijd.

 

Een intake gesprek

Rond de 7e maand van je zwangerschap neemt er een kraamverzorgende uit het team contact met je op voor een intake gesprek. Wij bespreken je wensen voor de kraamtijd en geven je uitleg over de bevalling en de kraamtijd.


Continuïteit

Bij een thuisbevalling helpt er een kraamverzorgende uit ons team jou en assisteert de verloskundige tijdens je bevalling. Ze helpt je de eerste uren nadat je baby geboren is thuis op weg. Vervolgens is ze er de hele kraamperiode voor jullie. Bij een ziekenhuisbevalling of bevalling in een geboortecentrum start MoriaenKraamzorg kort na dat je thuis bent gekomen.

 

Om het kraambed zo goed mogelijk te laten verlopen plant MoriaenKraamzorg één kraamverzorgende per gezin. Alleen in uitzonderingssituaties, door overmacht, zijn we genoodzaakt een tweede kraamverzorgende in te zetten. Verder zul je de meeste kraamverzorgenden van het team wel eens in je zwangerschap gezien hebben. Zij lopen immers de verloskundigenpraktijk binnen, geven voorlichting en zijn er voor meerdere werkzaamheden binnen het team.


Opvang na een ziekenhuis bevalling

Kom je thuis uit het ziekenhuis? Tot 20.00 uur 's avonds krijg je nog kraamzorg van ons. Hierdoor kun je eerder naar huis.

 

 

De kernboodschap van goede kraamzorg

 

Kraamzorg is noodzakelijke zorg. Het zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders, bevordert de zelfredzaamheid van ouders en voorkomt dure zorg nu en later. Het voorkomt wiegedood.

 

Verloskundigenpraktijk De Moriaen en haar MoriaenKraamzorg dragen deze kernboodschap in zijn geheel uit.

Hoe doen wij dat.....?

 1. Door te erkennen dat kraamzorg wettelijk noodzakelijke zorg is. We doen er alles aan, op de manier waarop wij onze kraamzorg organiseren, te laten zien hoe groot het belang is van de aanspraak op kraamzorg in het basispakket van de zorgverzekeringen. Dit doen wij middels het doen van onderzoek.
 2. Door aan te tonen dat gekoppelde verloskundigezorg en kraamzorg zorgt voor een veilige start en goede hechting tussen moeder en kind. In samenwerking met onze verloskundigen, de Jeugdgezondheidszorg, huisartsen en hulpverlening betrokken bij kwetsbare zwangere en kraamvrouwen in ons werkgebied. Kraamverzorgenden van MoriaenKraamzorg zijn goed opgeleid, deels door de verloskundigen zelf. Zij begeleiden vrouwen in de zwangerschap, assisteren bij de bevalling, leveren professionele zorg tijdens het kraambed, registreren en dragen de zorg over aan andere betrokken zorgverleners.
 3. Door te erkennen dat goede kraamzorg zorgt voor gezonde moeders en kinderen. MoriaenKraamzorg is langdurig aanwezig bij het gezin thuis, zij herkent tijdig risico's en zorgt voor het eventueel vroegtijdig inschakelen van andere zorgverleners. 
 4. Door de zelfredzaamheid van ouders te onderschrijven; Door deze begeleiding van de kraamverzorgende is het gezin na de kraamweek in staat de zorg voor de baby en het gezin zelf op zich te nemen.
 5. MoriaenKraamzorg vindt kraamzorg op maat heel erg belangrijk! Het zorgt er voor dat de juiste zorgverlener en de juiste omvang en aard van zorg geleverd wordt. Wat voor de een goed is hoeft voor de ander nog niet goed te zijn.
 6. Kraamzorg voorkomt wiegedood; de kraamverzorgende adviseert hoe en waar de baby veilig kan slapen.

 

Kraamzorg zal de komende jaren niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Wij zien al zo lang als we verloskundige zijn, dat goede kraamzorg enorm belangrijk is voor hoe ouders starten aan het ouderschap. Dit is de reden dat wij MoriaenKraamzorg aan de praktijk zijn gaan koppelen. We willen aantonen hoe belangrijk het is dat deze vorm van zorg bij ieder gezin blijft. Wellicht voor de een wat meer dan voor de ander. 

 

 

Markt 21, 4931 BR Geertruidenberg, 0162-523349/06-12392704, info@moriaenkraamzorg.nl