top of page
Natuurgerichte kraamzorg kijkt ook naar de wereld waarin we kraamzorg 
geven.

Natuurgerichte kraamzorg

F1 sofen popje-zw.jpg

MoriaenKraamzorg geeft niet alleen reguliere kraamzorg maar ook bewuste natuurgerichte kraamzorg. Bewust voor de behoefte van moeder en kind. Maar ook bewust van de wereld waarin we kraamzorg geven. 

Ria van der Lans heeft een opleiding gedaan om natuurlijke kraamzorg te mogen geven. Zij ondersteunt het team.

Een vorm van kraamzorg met gebruik van natuurlijke elementen wordt Natuurgerichte kraamzorg genoemd. Het is een vorm van reguliere kraamzorg waarbij warmte, rust, gezonde voeding, natuurlijke materialen en verzorgingsproducten centraal staan.
Natuurgerichte kraamzorg is geschikt voor iedereen en eigenlijk passen we elementen uit deze zorg ook in onze reguliere kraambedden toe. Alleen de aandacht ligt net iets anders.

Je beslist zelf of je gebruik wil maken van natuurgerichte kraamzorg. Tijdens het intake gesprek bespreken we wat voor type zorg er bij jullie past.

Inhoud van Bewuste natuurgerichte kraamzorg bij de Moriaen.
We bieden rust en harmonie tijdens de kraamweek.
Bezoek vindt in overleg plaats.
Vooraf is duidelijk wie de baby verzorgt.
Met huid-op-huidcontact versterken we de hechting tussen jou en je baby.
Daar starten we zo snel mogelijk na de bevalling mee. Ook wanneer je flesvoeding geeft, hebben we daar veel aandacht voor.

"Iedereen was betrokken, we kregen fijne adviezen maar er werd vooral benoemd dat we ons eigen gevoel mochten volgen." 

Trotse ouders van Jules

Samen met je baby worden jullie in warmte verzorgd: tijdens het verschonen, bij het voeden en met gebruik van aanwezige en natuurlijke producten. De kraamverzorgende verricht natuurgerichte verzorgende handelingen, bijvoorbeeld bij hechtingen, zwellingen of bijzonderheden rond het voeden. 

MoriaenKraamzorg werkt altijd babygericht. In de kraamweek is alles gericht op het bevorderen van hechting tussen jou en je baby. We bieden in overleg babymassage aan. We passen draaiend verzorgen toe. De kraamverzorgende laat je kennismaken met Dunstan Babytaal. En ook bij Flesvoeding bieden we voeden op verzoek aan.

 

Producten

 • Wasbare of ecologische luiers 

 • Wollen dekentjes

 • Babykleding van wol(zijde), wol reguleert zoals geen ander materiaal de warmte, is ademend en absorbeert goed

 • Rompers van (wol)zijde om je kindje te omarmen met warmte 

 • Schapenvacht is zacht voor de baby om op te slapen daarnaast ook hypoallergeen en zelfreinigend

 • Heilwol, is een helende wol waar de lanoline nog inzit en wordt gebruikt op de tepels of de billetjes van de baby

 • Kamille zoals kamilleolie voor een buikkompres tegen krampjes en losse kamille voor een ontspannende thee of een helende spoeling voor de hechtingen

 • Calendula zalf een helende zalf voor de billetjes van de baby

 • Wolvlies voor het maken van wikkels voor een kompres met olie, zalf of thee

 • Gebruik van glazen babyflessen
   

Natuurlijk kraampakket

 

Maak je graag gebruik van natuurgerichte kraamzorg dan is het natuurlijk kraampakket misschien meer iets voor jullie. Deze is helaas niet te verkrijgen via de verzekering maar deze kunnen jullie zelf aanschaffen. Het kraamverband, matjes en watten zijn van biologische katoen of biologisch afbreekbaar. Verder bevat dit pakket natuurlijke handzeep, heilwol, latex cordring, biologische alcohol, wolvlies, kamille en een wollen mutsje. Je kunt deze online bestellen of kopen bij sommige eco winkels

www.dalalounatuurlijk.nl

www.moederaarde.nl

meld je aan
bottom of page