top of page
Ons beroep is uniek in de wereld!

Opleiding tot kraamverzorgende

Laura van Poppel-zw.jpg

Opleiding volgen bij MoriaenKraamzorg


MoriaenKraamzorg is een kleinschalige kraamzorgorganisatie, die gekoppeld is aan Verloskundigenpraktijk de Moriaen. Het team is op zoek naar vrouwen die hun leven een andere betekenis willen geven en een opleiding tot kraamverzorgende willen doen. 

Kraamverzorgende worden bij MoriaenKraamzorg

"Om kraamverzorgende te worden hoef je echt niet jong te zijn. Ook op latere leeftijd kan je je laten omscholen voor dit prachtige vak."

 

Kraamzorg is een prachtig, belangrijk beroep. En uniek in de wereld. Het vak van kraamverzorgende leer je in theorie, van het team maar vooral in de praktijk bij onze gezinnen.

 

Wat maakt werken in de kraamzorg zo ontzettend dankbaar!

 1. Je biedt steun bij één van de belangrijkste momenten in het leven van jonge ouders.
  Kraamgezinnen zijn ontzettend blij met jouw professionele hulp, adviezen en begeleiding. Je kunt daadwerkelijk iets betekenen voor mensen.
   

 2. Het vak is heel afwisselend.
  De inhoud van je werk is heel afwisselend. Je werkt met je handen maar ook met je hoofd en hart. 
   

 3. Je ondersteunt ouders en zet ze in hun kracht.
  Bevallen is een grote lichamelijke inspanning voor zowel moeder als haar baby. In de kraamzorg werk je meestal met gezonde mensen, die tijdelijke hulp en ondersteuning nodig hebben. Het is heel boeiend te zien en te ervaren hoe een gezin aan het eind van de kraamtijd weer zelfstandig verder kan door jou steun, adviezen, deskundigheid en praktische adviezen.
   

 4. Ieder gezin is uniek.
  Het is nooit saai, want na acht dagen vertrek je weer naar een nieuw gezin. Je ontmoet ontzettend veel verschillende mensen. Ieder gezin is uniek. Ook je eigen persoonlijke ontwikkeling wordt geprikkeld en groeit.
   

 5. Je viert het leven.
  Kraamzorg is bijna altijd vrolijk, mensen zijn blij en gelukkig. Je viert het leven met ze mee. Natuurlijk kom je ook bij verdrietige situaties in een gezin. Naarmate je langer kraamverzorgende bent merk je hoe betekenisvol je bent. Ook als het allemaal geen roze wolk is.
   

 6. Je assisteert bij bevallingen.
  Als kraamverzorgende assisteer je bij bevallingen, dat is ontzettende bijzonder en prachtig om mee te mogen maken. Je verwelkomt iedere keer een nieuw klein mensje op onze wereld.
   

 7. Je blijft je ontwikkelen.
  Je kunt je als kraamverzorgende specialiseren. Je volgt scholingen zodat je bekwaam blijft en je kunt je verder ontwikkelen binnen onze organisatie.
   

 8. Je hebt leuke collega’s.
  De kraamverzorgenden van Moriaenkraamzorg werken met zeer veel passie en kunde. Ze zijn flexibel, hebben plezier in hun werk en de afwisseling spreekt aan. Je ontmoet je collega’s tijdens maandelijkse teambijeenkomsten en scholingen. Twee keer per jaar zeker, is er wel een feestje waar het hele Moriaenteam samen is.
   

 9. Je hebt een belangrijke signalerende rol.
  Je hebt tijdens de kraamweek regelmatig contact met je eigen verloskundigen en team. Je observeert, signaleert en overlegt. Je zorgt ervoor dat de verloskundigen op de hoogte zijn van hoe het gaat met moeder en kind. Je hebt contact met de GGD en zorgt voor een adequate overdracht.
   

 10. Je werkt zelfstandig, maar toch werk je ook in een team.
  Je hebt een hele organisatie achter je staan waar je altijd op terug kunt vallen.

 

Is er dan helemaal geen nadeel?

Ja, je werkt in ons kleine team heel onregelmatig. Het is hollen of stilstaan. De kraamverzorgenden van MoriaenKraamzorg vinden dit nadeel opwegen tegen alle zaken die het werken bij MoriaenKraamzorg zo fijn maken.

 

Hoe je opgeleid wordt tot kraamverzorgende

 

Je werkt al in de zorg en wil de overstap naar de kraam maken lees meer

Je wil starten met een kraamzorgopleiding lees meer

Je wil terug de kraamzorg in als herintreder  lees meer

 

 

bottom of page