top of page
Onze borstvoeding-coach staat voor je klaar wanneer je haar nodig hebt.

Borstvoedingscoach

borstvoeding-zw.jpg

Wanneer je ervoor kiest om borstvoeding te gaan geven, zullen de kraamverzorgenden van MoriaenKraamzorg je op alle mogelijke manieren hierbij helpen. Het gehele team wordt ondersteund door Catja Verbunt. Zij is naast kraamverzorgende ook coach op het gebied van borstvoeding.

 

borstvoeding2.png

Borstvoedingscoach

 

Catja Verbunt is opgeleid tot borstvoedingscoach. Catja geeft binnen onze Verloskundigenpraktijk de twee informatieavonden over het geven van borstvoeding aan aanstaande ouders. Een borstvoedingscoach heeft kennis van de gezonde moeder en baby, geeft voorlichting aan ouders en ondersteund het team kraamverzorgenden. Zij geeft passende begeleiding thuis binnen je kraamzorguren. Wanneer zij ziet dat je meer hulp nodig hebt of als er zich problemen voordoen die bij het vak van een Lactatiekundige horen dan zal zij een verwijzing voor je regelen.

Extra begeleiding bij borstvoeding

Wil je extra ondersteuning, spreek dan een consult af bij Catja Verbunt. Zij is gecertificeerd borstvoedingconsulent bij MoriaenKraamzorg. Een consult kan op ieder moment. In de zwangerschap, in je kraambed of daarna.

 

Je kunt denken aan:

 

  • Twijfel over het gaan geven van borstvoeding door eerdere ervaring.

  • Verkeerde drinktechniek

  • Pijn

  • Problemen bij aanleggen

  • Problemen met de productie

 

Waar en Wanneer

Het consult kan bij verloskundigenpraktijk de Moriaen plaatsvinden of bij jullie thuis. Zowel tijdens je zwangerschap als na de bevalling. 

Je kunt haar mailen: catja@moriaenkraamzorg.nl

 

Kosten

De kosten bedragen € 50.00 per consult.

Borstvoeding geeft je baby een gezonde start

 

Het geven van borstvoeding kan levenslang effect hebben op de gezondheid van je baby en misschien zelfs op je eigen gezondheid. Zo is bewezen dat kinderen die borstvoeding krijgen minder kans hebben op sommige infectieziekten (maag- en darmkanaal, luchtwegen en middenoor).

 

Omdat het zo gezond is, adviseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moeders om de eerste zes maanden alleen moedermelk te geven. Daarna kun je beginnen met (ook) wat vaste voeding geven.

 

Het lichaamscontact tijdens de borstvoeding geeft je kind een gevoel van veiligheid, geborgenheid en vertrouwen. Dit stimuleert de (hersen)ontwikkeling van je baby. Het geven van borstvoeding bindt jullie op een unieke manier.

 

Baby's hebben aangeboren reflexen, waardoor ze direct aan de borst kunnen drinken. Na de geboorte is het even zoeken naar de prettigste manier om borstvoeding te geven. Door verschillende voedingshoudingen te proberen, merk je wat voor jullie fijn is. Jullie moeten het voeden natuurlijk nog leren. Je krijgt hierbij hulp van je kraamverzorgende in het kraambed. We vinden het heel belangrijk dat in de loop van het kraambed het voeden steeds makkelijker wordt.

Bron: informatiefolder uitgegeven door KNOV en NVOG

bottom of page