top of page
Wat je moeder zingt als je in de wieg ligt, draag je mee tot aan je graf.
Afrikaans gezegde

Hechtplan

foto1-zw_edited.jpg

Een baby heeft aandacht en rust nodig om jullie te leren kennen. Om de verbinding die hij heeft opgebouwd in je baarmoeder voort te zetten na zijn geboorte en te verdiepen. Hoe meer verbinding hoe meer zelfvertrouwen later.

Het gaat in zekere zin vanzelf, zeker! Zo is het leven bedacht.

Alleen in de tijd waarin we nu leven MOET er zoveel. Is er zo weinig rust om samen met je baby er alleen maar te zijn. Kennis hebben over hoe je verbinding verdiept is best een aanrader.

Borstvoeding geeft je baby een gezonde start

 

Het geven van borstvoeding kan levenslang effect hebben op de gezondheid van je baby en misschien zelfs op je eigen gezondheid. Zo is bewezen dat kinderen die borstvoeding krijgen minder kans hebben op sommige infectieziekten (maag- en darmkanaal, luchtwegen en middenoor).

 

Omdat het zo gezond is, adviseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moeders om de eerste zes maanden alleen moedermelk te geven. Daarna kun je beginnen met (ook) wat vaste voeding geven.

 

Het lichaamscontact tijdens de borstvoeding geeft je kind een gevoel van veiligheid, geborgenheid en vertrouwen. Dit stimuleert de (hersen)ontwikkeling van je baby. Het geven van borstvoeding bindt jullie op een unieke manier.

 

Baby's hebben aangeboren reflexen, waardoor ze direct aan de borst kunnen drinken. Na de geboorte is het even zoeken naar de prettigste manier om borstvoeding te geven. Door verschillende voedingshoudingen te proberen, merk je wat voor jullie fijn is. Jullie moeten het voeden natuurlijk nog leren. Je krijgt hierbij hulp van je kraamverzorgende in het kraambed. We vinden het heel belangrijk dat in de loop van het kraambed het voeden steeds makkelijker wordt.

Bron: informatiefolder uitgegeven door KNOV en NVOG

bottom of page