top of page

De kraamverzorgende

Ria en Zoë met Jens-zw.jpg

Wat een kraamverzorgende nou precies doet in je kraambed is toch niet altijd even duidelijk. Vrijwel meteen wanneer je zwanger bent en het nieuws gaat vertellen hoor je al snel om je heen dat je kraamzorg moet regelen en liefst zo snel als mogelijk. En dat is waar.

​

​

Wat doet een kraamverzorgende?

Een kraamverzorgende is aanwezig bij de geboorte van jullie baby wanneer de verloskundige je bevalling begeleidt. Dit kan zowel thuis als in het ziekenhuis. Zij assisteert de verloskundige en ondersteunt jullie bij alles wat er tijdens de bevalling nodig is. Zodra de bevalling goed aan de gang is verliest zij jullie niet meer uit het oog.

 

Na de bevalling is de kraamverzorgende er om jullie te begeleiden en te adviseren hoe jullie de baby – of baby’s natuurlijk, zelfstandig kunnen verzorgen. Zij vervolgt jouw lichamelijk herstel en kijkt of de baby zich goed ontwikkeld. Genieten, tot rust komen en verwend worden is volgens ons minstens zo belangrijk.

 

MoriaenKraamzorg heeft een gespecialiseerd team met heel veel ervaring.

Het gehele team heeft een medische achtergrond en worden continue bijgeschoold en getraind. Zo is een kraamverzorgende altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in haar vakgebied.

Alle kraamverzorgenden binnen het team heeft haar eigen specialisatie (linkje naar specialisaties?)  die we kunnen inzetten daar waar nodig.

 

De kraamverzorgende geeft tijdens de kraamweek heel veel voorlichting, tips en adviezen over babyverzorging, borst- en flesvoeding en hoe je in verbinding komt met je baby. Dus over alles wat met bevorderen van goede hechting te maken heeft. Voor het herstel na de bevalling is gezonde voeding heel belangrijk. Ook op dit gebied kun je ondersteuning verwachten.

 

Kraamverzorgenden van MoriaenKraamzorg bieden ontwikkelingsgerichte zorg. Dat is een manier van zorgverlening gericht op rust, vertrouwen en stabiliteit van elke baby en zijn ouders. Dit bevordert hechting van jullie met de baby en eventuele broertjes en zusjes.

 

De kraamverzorgende is er dus niet alleen voor jou en de baby maar voor het hele gezin. Zo valt ook zorg voor een goede hygiëne ter voorkoming van infecties binnen het takenpakket. Zij verschoont regelmatig jullie bed, het bedje van jullie baby en maakt het toilet en de badkamer schoon. Om jou rust te geven voor herstel en jullie de tijd te geven om te genieten, neemt de kraamverzorgende, in overleg, ook een aantal huishoudelijke taken over. Dit natuurlijk alleen als het past binnen de zorg die nodig is.

 

Wat heeft de kraamverzorgende nodig?

Al onze kraamverzorgenden moeten het werk veilig, gezond en hygiënisch kunnen doen. Zij werken immers bij jullie thuis. Daarvoor zijn er bepaalde regels volgens de Arbo-wet 

Ontwikkelingsgerichte kraamzorg

MoriaenKraamzorg werkt ontwikkelingsgericht. Dit is een manier van zorg bieden aan pasgeborenen. Deze zorg stemt af op de lichaamssignalen die de baby geeft. De overgang naar het leven en de ruimte buiten de baarmoeder wordt hierdoor kleiner.

​

zorguren.png

Zorguren

Bij MoriaenKraamzorg wordt de zorg afgestemd op wat die ene moeder en haar baby écht nodig hebben! 

​

bottom of page