top of page
Alle kraamverzorgenden hebben verdiepende opleidingen achter de rug.

Specialisaties

draagdoek.jpg

Bij MoriaenKraamzorg krijg je kraamzorg van kraamverzorgenden die gespecialiseerd opgeleid zijn. Naast de reguliere bij- en nascholingen hebben zij verschillende verdiepende opleidingen achter de rug.

ontw.ger. kraamzorg.png

Ontwikkelingsgerichte kraamzorg

Moriaenkraamzorg werkt ontwikkelingsgericht. Dit wil zeggen dat de zorg zich afstemt op de lichaamssignalen die een pasgeboren baby geeft. De overgang naar het leven en de ruimte buiten de baarmoeder wordt hierdoor kleiner.

Bewuste natuurgerichte kraamzorg

MoriaenKraamzorg geeft niet alleen professionele kraamzorg maar ook natuurgerichte kraamzorg. Bewust voor de behoefte van moeder en kind. Maar ook bewust van de wereld waarin we kraamzorg geven. We werken graag met natuurlijke middelen die verantwoord zijn voor een beter milieu.

 

Hechting en verbinding

Het hele team van MoriaenGeboortezorg is gespecialiseerd in het bevorderen van hechting. We vinden het belangrijk dat ouders in de zwangerschap en de kraamtijd goed met hun baby verbonden raken.

Hier hoort ondersteuning na een negatieve bevallingservaring en coaching bij. 

lees meer
borstvoeding2.png

Coaching bij borstvoeding

Binnen het team is er een borstvoedingscoach. Zij geeft twee voorlichtingsavonden over het geven van borstvoeding in de zwangerschap. Tijdens het kraambed of de eerste weken na de bevalling geeft zij passende begeleiding bij bijzonderheden.

Consult om het dragen van je baby te leren

Na de geboorte is er niets fijner dan je baby dicht bij je te dragen. Door je baby te dragen verleng je op een natuurlijke manier de tijd in de baarmoeder. Dit consult kun je doen in de zwangerschap of wanneer je bevallen bent. 

 

Ouder – Kind project

Binnen ons team zijn er twee verloskundigen en twee kraamverzorgenden gespecialiseerd in het ondersteunen van gezinnen die net wat meer aandacht nodig hebben. Je kunt dan denken aan alle facetten in de samenleving die jonge ouders kwetsbaar maakt op het gebied van werk, (jong)ouderschap, wonen of bijvoorbeeld in relationele sfeer.

bottom of page