top of page
Na de bevalling steunen en verwennen wij.

Kraamzorg

kraamhulp.jpg

De eerste week na de bevalling noemen we de kraamweek. Kraamzorg is de zorg die jij en je baby krijgen van een kraamverzorgende in de eerste week na de bevalling. Kraamzorg regel je zelf. 

 

Kraamzorg is onafhankelijk van de plaats waar je bevalling zal plaatsvinden. 

Bij MoriaenKraamzorg kun je rekenen op:

  • ontwikkelingsgerichte kraamzorg

  • gespecialiseerd in het bevorderen van hechting 

  • een deskundige kraamverzorgende die zorgt, begeleidt, steunt en verwent. Ze is flexibel en past de zorg aan jouw wensen aan, neemt als het moet en blijft op de achtergrond als het kan

  • een kraamverzorgende die haar kennis, kunde en ervaring voor het verzorgen van jou en je baby volledig zal inzetten

  • het uitgangspunt: één-en-dezelfde kraamverzorgende bij jou thuis

  • deskundige aandacht bij het voeden van je baby

  • bevallingsassistentie die aansluit bij de plaats en manier van bevallen

  • goede samenwerking tussen kraamverzorgende en verloskundige

  • een persoonlijk kennismakingsgesprek

  • voorbereiding om vol vertrouwen, zelfverzekerd en zelfstandig verder te kunnen na de kraamtijd

"Catja heeft ons bij onze eerste dagen als gezin heel fijn geholpen. Het voelde meteen vertrouwd." 

Ouders van Noud

Aanmelden

Zodra je een zekere uitgerekende datum hebt kun je je inschrijven bij MoriaenKraamzorg. Doe dit in ieder geval rond 12 weken zwangerschap. Zodra je het formulier hebt ingevuld en verzonden, ontvang je binnen een week een schriftelijke bevestiging.

 

Een intake gesprek

Rond de 32 weken van je zwangerschap neemt er een kraamverzorgende uit het team telefonisch contact met je op voor een intake gesprek.

 

Het Intakegesprek-aan-huis of per telefoon is bedoeld als een persoonlijke informatie-uitwisseling met één van de kraamverzorgenden van MoriaenKraamzorg. Tijdens deze intake legt de kraamverzorgende uit hoe het team werkt en wat je mag verwachten. Het aantal zorguren wordt besproken en voorlopig vastgesteld. Er is veel ruimte voor uitleg, om vragen te stellen en wensen kenbaar te maken. 


Continuïteit

Bij een thuisbevalling helpt de dienstdoende kraamverzorgende jou en assisteert de verloskundige tijdens je bevalling. Ze helpt je, de eerste uren nadat je baby geboren is, thuis op weg.

Bij een ziekenhuisbevalling of bevalling in een geboortecentrum start MoriaenKraamzorg kort na dat je thuis bent gekomen.

 

Om het kraambed zo goed mogelijk te laten verlopen plant MoriaenKraamzorg één kraamverzorgende per gezin. Alleen in uitzonderingssituaties, door overmacht, zijn we genoodzaakt een tweede kraamverzorgende in te zetten. Verder zul je de meeste kraamverzorgenden van het team wel eens in je zwangerschap gezien hebben. Zij lopen immers de verloskundigenpraktijk binnen, geven voorlichting en zijn er voor meerdere werkzaamheden binnen het team.


Opstart thuis na een bevalling in het ziekenhuis

Kom je thuis uit het ziekenhuis? Na 20.00 uur 's avonds starten wij die dag geen kraamzorg meer op. De volgende dag weer. Als het mogelijk is zou ik hier op aansturen en niet te lang tutten op de afdeling.

Zorguren

Bij MoriaenKraamzorg wordt de zorg afgestemd op wat die ene moeder en haar baby nodig hebben! 

zorguren.png
bottom of page